Politiek21 jun '13 15:52

Schippers vindt Bos 'aanwinst voor VUmc'

Auteur: Thijs Baas

Wouter Bos is een aanwinst voor het VUmc, zegt minister Edith Schippers van Volksgezondheid in een reactie op de benoeming van de oud-minister van Financiën tot bestuursvoorzitter van het academisch ziekenhuis in Amsterdam. "Bos is iemand die wel wat aankan."

Bos werd vandaag benoemd tot bestuursvoorzitter van het VUmc. Hij vormt daar met Chris Polman en Wim Stalman de nieuwe raad van bestuur. Vorig jaar augustus viel die raad uiteen na het opstappen van twee leden.

Het ziekenhuis lag onder vuur na een ruzie tussen specialisten en bestuur, dat foutieve informatie had verstrekt aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie besloot vervolgens het VUmc onder verscherpt toezicht te plaatsen.

Intensief
"Het is een deskundig man, hij heeft zich de laatste tijd intensief met de zorg beziggehouden, dus ik denk dat  dat voor beide partijen een mooie toekomst kan bieden. Er is wel wat gebeurd in het VUmc. Het ziekenhuis staat niet meer onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg houdt nog wel de vinger aan de pols en dat doet ze om de verbetermaatregelen te volgen.

Het is nog te vroeg om te zeggen dat Bos de juiste man op de juiste plaats is, houdt Schippers nog een slag om de arm. "Ik denk dat hij wel de juiste papieren heeft. Dat is niet zuinigjes. Het lijkt me voor hem geweldig en het lijkt me voor het ziekenhuis ook een aanwinst; het is iemand met financiële kennis van de zorg en iemand die wel wat aankan." 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen