Politiek17 jun '13 05:30Aangepast op 17 jun '13 05:51

PVV: frauderegeling Ibn Ghaldoun oneerlijk

Auteur: ANP Nieuws

Het is niet eerlijk dat leerlingen die dit jaar op de Ibn Ghaldounschool zijn gezakt voor hun examen twee nieuwe kansen krijgen. Dat vindt PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema.

Harm Beertema. ANP
Harm Beertema. ANP

Na de diefstal van meer dan twintig examens werden alle examens op de school ongeldig verklaard, inclusief die van leerlingen met een onvoldoende.

,,Zij hebben overduidelijk niet gefraudeerd. En toch krijgen zij nu de kans op een nieuw examen en nog een herexamen", stelt Beertema maandag. ,,Daardoor hebben zij een kans meer om hun examen te halen dan andere gezakte leerlingen en dat is niet eerlijk."

Beertema wil van staatssecretaris Sander Dekker weten waarom hij alle examens op het Ibn Ghaldoun ongeldig heeft verklaard. Dekker zou de gezakte examens volgens Beertema mee moeten laten tellen of anders andere leerlingen in het land ook een derde kans moeten geven. ,,Anders had een gezakte leerling zich beter kunnen melden bij de politie om een extra kans te krijgen", vindt Beertema.

Dekker besloot tot een zogeheten inkeerregeling na de examenfraude. Alle leerlingen die hebben gesjoemeld mochten zich tot maandag melden en opnieuw examen doen. Wel werden zij nog aangemeld bij de politie. Het is nog onduidelijk hoeveel leerlingen van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen