Politiek6 nov '13 11:34

Vrijspraak oud-minister Israël in corruptiezaak

Auteur: BNR Webredactie

De Israëlische politicus Avigdor Lieberman keert terug naar het kabinet van premier Benjamin Netanyahu. Dat heeft Netanyahu gezegd nadat de voormalig minister van Buitenlandse Zaken eerder vandaag werd vrijgesproken van corruptie.

Avigdor Lieberman. EPA
Avigdor Lieberman. EPA

Lieberman werd ervan verdacht tussen 2001 en 2008 miljoenen euro's te hebben aangenomen, terwijl hij publieke functies bekleedde. Ook zou hij een diplomaat hebben bevorderd die hem illegaal informatie over het politieonderzoek zou hebben gegeven.

De 54-jarige leider van de uiterst rechtse partij Yisrael Beitenu (Israël ons huis) heeft altijd gezegd onschuldig te zijn, maar trad na de beschuldigingen van justitie afgelopen december wel terug als bewindsman. De rechters in Jeruzalem besloten unaniem tot vrijspraak van Lieberman.

Netanyahu heeft Liebermans ministerpost het hele proces lang voor hem vrijgehouden. De oud-minister staat bekend als sceptisch over het door de VS gesteunde vredesoverleg met de Palestijnen, dat afgelopen juli weer is hervat na een impasse van 3 jaar. Volgens Lieberman is een oplossing voor het conflict echter 'onmogelijk'.

Gerelateerde artikelen