Politiek18 jan '13 11:02Aangepast op 18 jan '13 11:27

Ambassadeurs zijn bereid te bezuinigen

Auteur: Pieter van den Akker

Nederlandse ambassadeurs in het buitenland denken dat de ambassades nog wel iets efficiënter kunnen werken dan nu gebeurt. Dat zeggen de drie ambassadeurs van Mexico, Azerbeidzjan en Turkije, in BNR Paul van Liempt.

Het kabinet wil tientallen miljoenen bezuinigen op de Nederlandse ambassades in het buitenland. Versoberen gaat niet, maar er kan wel een en ander aangepakt worden, zegt Arjen Uiterlinde, ambassadeur in Azerbeidzjan.

Netwerk gebruiken
"Bij mij kan het nauwelijks soberder. We hebben daar één uitgezonden medewerker, de ambassadeur, en twee lokale medewerkers. Het kan misschien wel op sommige punten door te verbinden en door met elkaar dingen te doen, het netwerk goed te gebruiken. Misschien dat je dan nog wat efficiëntie en effectiviteit kan winnen", legt Uiterlinde uit op BNR.

Ook de ambassadeur in Mexico, Dolf Hogewoning, is bereid mee te denken. "We kunnen misschien kijken of we minder gebruik maken van de dienstauto's. We hebben er twee. We moeten die doelstelling allemaal ook op ons zelf toepassen. We moeten overal mogelijkheden proberen te scannen om mee te werken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen