Politiek28 nov '13 10:43Aangepast op 28 nov '13 16:06

Paul Tang PvdA-lijsttrekker voor Europese Verkiezingen

Auteur: Thijs Baas

Paul Tang is door de PvdA gekozen tot hun lijsttrekker voor de komende Europese verkiezingen. Het oud-kamerlid kreeg ruim 50 procent van de stemmen.

De huidige fractie van de PvdA in het Europees parlement is aan de kant geschoven na lang intern gesteggel. Zita Schellekens eindigde als tweede in de verkiezing, Bernard Naron als derde en Robbert Baruch als vierde. Van de PvdA-leden heeft een kleine 30 procent gestemd.

"Europa aan het werk", is de komende jaren het credo, als het aan Tang ligt. Maar dan moet je wel met een schone lei kunnen beginnen. Dat geldt in feite ook voor de PvdA-fractie in het Europees Parlement, waar de afgelopen jaren de conflicten elkaar in hoog tempo opvolgden. Een dankbare opdracht, vindt Tang. "Het mooie van verkiezingen is dat je een periode kunt afsluiten. Ik ben heel erg gericht op wat komen gaat, en niet op wat geweest is."

Kloof
Brussel is voor veel mensen nog ver weg, meent Tang. Hij zou Europa graag dichter bij mensen brengen. "Dat is een opdracht die je niet in één verkiezing voor elkaar kunt krijgen, maar waarvan ik vind dat europarlementariërs als ik én anderen daar hard aan moeten werken. Mensen interesseren zich niet voor Brussel omdat Brussel zich niet lijkt te interesseren voor hen. Europa moet laten zien dat het scheppen van werk centraal staat, zodat mensen het gevoel hebben dat Brussel ook een bondgenoot is." 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen