Politiek4 jun '13 23:32Aangepast op 5 jun '13 07:00

Willem-Alexander ziet Robben als voorbeeld

Auteur: ANP Nieuws

Koning Willem-Alexander komt graag terug naar Zuid-Duitsland om deuren te openen voor het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven. "Zelfs het beste Duitse team kon niet zonder Nederlandse creativiteit."

Dat zei Willem-Alexander donderdagavond in Stuttgart aan het slot van zijn tweedaagse kennismakings- en handelsbezoek aan de deelstaten Hessen en Baden-Württemberg, tot hilariteit van honderden ondernemers.

In het Mercedes Benz museum haalde hij de Champions League finale van vorige week op Wembley aan als voorbeeld van een goede combinatie van Nederlandse creativiteit met Duitse techniek. Willem-Alexander had het over de maker van het winnende doelpunt voor Bayern München, Arjen Robben.

Handelsbezoek
Koning Willem-Alexander heeft een 'supergevoel' overgehouden aan zijn kennismakings- en handelsbezoek aan Duitsland. "Het was een superprogramma.''

Het bezoek aan Hessen en Baden-Württemberg was een vervolg op het staatsbezoek dat koningin Beatrix in 2011 aan Duitsland bracht, zo verklaarde de koning. "Toen hebben we al gezegd dat de zuidelijke deelstaten aandacht moesten krijgen." De reis zat al in de planning toen Beatrix haar aftreden aankondigde. "We hebben besloten de reis door te zetten, met een paar aanpassingen, zoals een bezoek aan Berlijn."

Gerelateerde artikelen