Politiek15 jun '16 14:00Aangepast op 15 jun '16 14:59

Onderzoek naar Öztürk om transacties

Auteur: Mark Hulstein

DENK-voorzitter Selçuk Öztürk zou in zijn tijd als fractievoorzitter van de PvdA in Roermond zorgpanden hebben gekocht voor een veel te lage prijs en mogelijk zelfs een medewerker hebben omgekocht.

Foto: ANP
Foto: ANP

Twee zorginstellingen gaan nu onderzoek laten doen naar de integriteit van de voorzitter van de nieuwe politieke partij DENK. Het gaat om twee vastgoedtransacties uit 2007 en 2011. NRC kreeg deze informatie na onderzoek boven water.

Op het moment van de transacties had Öztürk een eigen bedrijf. Met zijn bedrijf koopt hij in januari 2011 twee panden van de zorginstelling Daelzicht. Hij wil er een hotel in beginnen, maar daarvoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. En daarvoor verantwoordelijk is VVD-wethouder Jos van Rey. Öztürk brengt vervolgens een bezoek aan de wethouder. Opvallend is dat na dat bezoek het college van B en W bereid is het bestemmingsplan te wijzigen.

Eerder, in 2007, krijgt Öztürk via via een opdracht van de Utrechtse zorginstelling Reinaerde. 'Hij betaalde degene die hem de opdracht verstrekte. En die meneer was in loondienst bij de zorginstelling en zijn chef wist hier niks van', zegt journalist Jeroen Wester van NRC.

De partij DENK verwacht vanmiddag met een verklaring te komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen