Politiek24 aug '16 14:26

‘Functioneren Belastingdienst niet in gevaar’

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Het functioneren van de Belastingdienst is niet in gevaar nu zoveel medewerkers willen vertrekken. Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes.

Foto: HH / Peter Hilz.
Foto: HH / Peter Hilz.

Door de grote reorganisatie die de Belastingdienst moet doorvoeren, hebben inmiddels 6900 werknemers aangegeven dat ze weg willen. Dit terwijl het de bedoeling is dat maar 5000 mensen ontslag nemen. Politiek verslaggever Laurens Boven: ‘De vertrekregeling is veel te populair, dat zou zelfs kunnen leiden tot een bedreiging van een aantal belangrijke processen bij de Belastingdienst.’

Aantal mensen dat vertrekt uiteindelijk minder hoog
Volgens Wiebes valt het aantal werknemers dat weg wil uiteindelijk minder hoog uit. ‘Mensen die aangeven dat ze weg willen, komen in een traject en dan is er altijd een deel dat de aanmelding voor vertrek niet in een definitief vertrek omzet’, aldus de staatssecretaris.

Toch maakt de Belastingdienst zich wel zorgen om het hoge aantal mensen dat wil vertrekken. ‘Daarom is de termijn van de vertrekregeling drastisch ingekort. Op 1 september loopt de termijn al af’, vertelt Boven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen