Politiek26 aug '16 12:01Aangepast op 26 aug '16 12:58

D66 wil tweedeling aanpakken

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Na 50 Plus en de PVV heeft ook D66 haar verkiezingsprogramma gepubliceerd voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. De oppositiepartij wil vooral de tweedeling in Nederland bestrijden.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Partijleider Alexander Pechtold presenteerde het verkiezingsprogramma ‘Samen sterker – kansen voor iedereen’ vanmorgen in de gymzaal van de Van Ostadeschool in Den Haag, om de profilering als onderwijspartij van Nederland kracht bij te zetten. Pechtold noemt het verkiezingsprogramma 'het progressiefste van Nederland'. 'Je ziet heel veel partijen beloften doen die ze niet na kunnen komen, of ze vertellen wat er juist niet moet gebeuren. Dat zag je gisteren ook weer bij Wilders. Het is vooral wat hij niet wil', vertelt Pechtold.

D66 wil de tweedeling in de samenleving aanpakken. 'Die zie je op de arbeidsmarkt tussen jong en oud en hoog- en laagopgeleid. Als we dat door laten sijpelen, wordt die tweedeling onoverbrugbaar. Bijvoorbeeld bij flexcontracten ten opzichte van vaste contracten, daar zie je dat het misloopt', vertelt Pechtold. D66 was eerder nog een partij die juist pleitte voor flexiblisering. 'We hebben daar nu betere ideeën voor', aldus Pechtold.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen