Politiek6 sep '16 13:25

CDA niet ten koste van alles in coalitie

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Het CDA gaat bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 niet koste wat het kost voor een plek in de coalitie. 'We zijn niet meer zoals in het verleden een bestuurderspartij die meeregeert, wat er ook gebeurt', vertelt partijleider Sybrand van Haersma Buma.

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. ANP
CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. ANP

Buma voert ook tijdens de aankomende verkiezingen de lijst van het CDA aan. Voor 2017 focust hij zich echter niet enkel op een plek in de coalitie. 'Het CDA wil waarden terug in de politiek. Alleen maar scheldend door de Haagse arena gaan heeft geen zin. Als het kan realiseren we dat in een kabinet, maar de afgelopen periode hebben we het met evenveel trots in de oppositie gedaan. Volksvertegenwoordigen is namelijk net zo'n hoog vak als op het regeringspluche zitten', vertelt Buma.

De lijsttrekker voelt zich thuis als fractievoorzitter van een oppositiepartij, maar is tegelijkertijd ook ambitieus. 'We willen het net als iedere partij natuurlijk graag in de praktijk brengen. Maar dan moet dat wel kunnen. Als het kan dan doet het CDA mee. Kan het niet, dan moeten anderen dat proberen', aldus Buma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen