Politiek8 sep '16 13:57Aangepast op 8 sep '16 15:02

Van Rey: 'Ik laat mij niet van het toneel verdwijnen'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Jos van Rey zal niet zomaar van het toneel verdwijnen. Van Rey is één van de meest besproken politici van het land en is vanavond aanwezig bij de raadsvergadering, waar hij zelf de oorzaak van is.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

De gemeenteraad van Roermond vergadert vanavond over de ‘bestuurscultuur van de stad’. Dit mede naar aanleiding van de veroordeling van Jos van Rey als oud-wethouder. ‘De bestuurscultuur die geheerst heeft, heeft Roermond een geweldige toekomst gebracht’, vertelt Van Rey. ‘Maar toen kwam er opeens een systeem in werking, dat iemand van het toneel moest verdwijnen. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik dat niet zomaar laat gebeuren’, vervolgt Van Rey.

'Ik ben vermoord, maar ik leef nog'
Van Rey, die is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, is niet te spreken over de huidige bestuurscultuur in zijn stad. ‘Er gebeurt helemaal niks meer in Roermond. Dat zeggen de ondernemers, de burgers. Wij zijn een buitenbeentje geweest. Daar hoor je natuurlijk niemand over. Want als het goed gaat, dan steunt iedereen je. Als je in de verdrukking ligt, dan wordt er niet meer over gesproken’, aldus Van Rey.

Terugblikkend op de afgelopen jaren, vertelt Van Rey dat zijn leven totaal op de kop is gezet. ‘Het doel van het Openbaar Ministerie is geweest om mij van de aardbodem te laten verdwijnen. Ik ben vermoord, maar ik leef nog. Gelukkig heb ik de kracht om terug te vechten, want wat er is gebeurd is met geen pen te beschrijven.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen