Politiek9 sep '16 08:02

Uitgelekte stukken Prinsjesdag: meevaller van 300 miljoen

Auteur: Karlijn Meinders

Opnieuw liggen de begrotingsplannen van het kabinet ver voor Prinsjesdag op straat. De stukken laten een meevaller van nog eens 300 miljoen euro zien. Vooral de veiligheid, ouderen en arme kinderen profiteren daar van.

Foto: ANP
Foto: ANP

De stukken voor Prinsjesdag, die dit jaar opvallend vroeg naar buiten zijn gekomen, zijn traditiegetrouw uitgelekt via RTL Nieuws. Met de extra meevaller van 300 miljoen euro erbij heeft de coalitie nu in totaal 1,5 miljard extra te besteden. Jeroen Stans, politiek verslaggever in Den Haag, vertelt waar die meevaller het meest gemerkt gaat worden.

'Dat geld gaat voor een groot deel naar Volksgezondheid, Veiligheid en Justitie en Onderwijs. Verder wordt er volgens RTL door het kabinet volgend jaar 1,1 miljard euro opzij gezet voor een evenwichtig koopkrachtbeleid. Dit geld zou dan gebruikt worden om onder andere de zorgtoeslag, huurtoeslag, ouderenkorting en het kindgebonden budget te verhogen.'

De meeste partijen geven aan inhoudelijk nog niet te willen reageren op de uitgelekte stukken, voornamelijk omdat ze deze zelf nog niet in handen hebben. Dat zal pas de vrijdag voor Prinsjesdag gebeuren, dus pas over een week. En dat bijt dan ook.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen