Politiek16 sep '16 13:45Aangepast op 17 sep '16 17:20

Belastingplan GroenLinks en SP valt slecht bij Dijsselbloem

Auteur: Thijs Baas

Minister Dijsselbloem van Financiën is fel gekant tegen het plan van GroenLinks en SP om belastingvoordelen weg te halen bij de hogere inkomens, zegt hij tegen BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

De cijfers die de partijen gebruiken om hun plan kracht bij te zetten kloppen niet volgens de minister. 'Het is een slecht plan en politiek is het volgens mij een hele slechte strategie voor links om zo de campagne in te gaan.'

GroenLinks en SP willen belastingvoordelen bij de hogere inkomens weghalen, om midden- en lage inkomens er 500 tot 600 euro op vooruit te laten gaan. Emile Roemer van de SP en Jesse Klaver van GroenLinks willen er een wijzigingsvoorstel op het belastingplan voor uitwerken. De aanpassing gaat inkomens vanaf 57.000 euro bruto per jaar voordeel kosten.

'Toen het kabinet begon spraken ze in het regeerakkoord af dat we in Nederland eerlijk zouden delen. Als we kijken naar de afgelopen jaren is dat gewoon niet gebeurd', zegt Klaver. 'Zo bestrijden wij de ongelijkheid die het kabinet heeft vergroot', zegt Roemer over het wijzigingsvoorstel.

Gerelateerde artikelen