Politiek21 sep '16 18:54

Samsom beschuldigt Klaver van leugens

Auteur: Laurens Boven

PvdA-leider Diederik Samsom zegt dat Jesse Klaver van GroenLinks liegt in zijn verhaal over de inkomensverschillen. Klaver zou onterecht hebben gezegd dat hoge inkomens van dit kabinet meer hebben gekregen dan lage.

Foto: ANP
Foto: ANP

'In een Facebookfilmpje vorige week zegt u dat dit kabinet ervoor heeft gekozen om de hoge inkomens meer te geven dan de lage. Dat is een flagrante leugen!' Samsom rekende voor dat onder de coalitie van VVD en PvdA volgens hem juist 3500 euro hebben ingeleverd, terwijl mensen met lage inkomens er juist 1700 euro bij kregen.

De uitbarsting van de Samsom laat zien hoe geïrriteerd de PvdA is over beschuldigingen van GroenLinks en de SP. Volgens de kleine linkse partijen is de PvdA in de coalitie met de VVD er niet in geslaagd de belangen van de eigen achterban te beschermen en zouden de hoge inkomens er veel meer op vooruit zijn gegaan dan de lage.

In de begroting die het kabinet gisteren presenteerde gaat bijna iedereen er ongeveer 1 procent  op vooruit. En hoofdeconoom Peter Heijn van Mulligen zei gisteren op BNR dat de inkomensverschillen onder Rutte-2 niet groter geworden zijn.

Gerelateerde artikelen