Politiek23 sep '16 18:36

Wilders: 'Ik heb hier niets te zoeken'

Auteur: BNR Webredactie

Geert Wilders heeft in de rechtbank tóch het woord genomen in de zaak rond zijn minder-Marokkanen-uitspraken. Hij vindt het belachelijk dat een politicus de mond wordt gesnoerd door het Openbaar Ministerie.

ANP
ANP

Tegenover de rechtbank verklaarde Wilders dat hij daar niets heeft te zoeken. Hij maakte de parallel met de ‘pleur op’-uitspraak van Mark Rutte en opmerkingen van andere politici. 'Ik heb niet gezegd 'pleur op alle Marokkanen', zoals Rutte heeft gezegd over Turken,' zei Wilders. 'Ik heb ook niet gezegd dat Marokkaanse jongeren een etnisch monopolie hebben op overlast, zoals de heer Samsom heeft gedaan. Ik heb alleen gevraagd 'wilt u meer, of minder Marokkanen.''

Minder minder

Wilders staat terecht voor zijn 'minder, minder'-uitspraak die hij twee jaar geleden tijdens een partijbijeenkomst maakte. Volgens Wilders is de uitspraak die hij maakte niet strafbaar, net als de uitspraken van Rutte en andere politici.

De rechter beslist op 14 oktober of de rechtszaak tegen Wilders verder gaat. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops vroeg de rechtbank om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren.

Gerelateerde artikelen