Politiek7 okt '16 17:26

Wiebes: 'Ik moet zelf de klappen opvangen'

Auteur: Jaap Jansen

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is niet van plan om mensen uit de top van de Belastingdienst de laan uit te sturen. ‘Ik ben hier politiek verantwoordelijk voor. De pijlen moeten op mij gericht zijn en niet op individuele medewerkers.'

Foto: ANP
Foto: ANP

'Dat hoort niet, dat is on-net, die veiligheid moeten we iedereen bieden. Er worden overal fouten gemaakt, maar ik moet de klappen opvangen', zegt Wiebes, die komende week een zwaar debat in de Tweede Kamer wacht. De Kamer roept hem ter verantwoording vanwege een zware kostenoverschrijding bij een vertrekregeling voor medewerkers van de Belastingdienst. Op BNR Nieuwsradio zei hij deze week dat de beslissing om 500 miljoen euro uit te geven, tegen de regels in niet door hem geaccordeerd is.

Blaffende honden

‘Ik had er een hek omheen gezet, met waakhonden aan de voordeur. Maar de Belastingdienst heeft het uiteindelijk aan de achterdeur onderhandeld waar mijn blaffende honden niet stonden’, zegt hij nu. Wiebes heeft al veel maatregelen te hebben genomen om de Belastingdienst beter te laten functioneren, maar hij zegt dat hij nu pas toe komt aan de besluitvormingsmechanismen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen