Politiek17 okt '16 12:12Aangepast op 17 okt '16 18:00

Linkse PvdA'ers overwegen kandidaat-lijsttrekkerschap

Auteur: Karlijn Meinders

De kritische PvdA-leden Esther van Dijken en Sander Terphuis overwegen allebei alsnog een gooi te doen naar het lijsttrekkerschap van de partij.

Sander Terphuis - Foto: HH/	Wijnberg
Sander Terphuis - Foto: HH/ Wijnberg

Van Dijken 'overweegt' kandidaatstelling, Terphuis gaat 'er nog serieus over nadenken' de komende dagen, zo laten ze aan BNR weten. Beide leden zijn heel kritisch op het gevoerde beleid van het huidige VVD/PvdA kabinet.

Terphuis ging enkele jaren geleden fel tekeer tegen het voornemen van het kabinet om illegaliteit strafbaar te stellen. Van Dijken is de drijvende kracht achter verruiming van het kinderpardon. Beide onderwerpen brachten de PvdA top in botsing met de eigen achterban.

Geheimzinnigheid

Kandidaat voor het lijsttrekkerschap Jacques Monasch uitte vanmorgen al zijn kritiek op het beleid van de PvdA. Volgens hem is er geen sprake meer van een open debat. 'Spekman, Asscher en Samsom zouden al weken bezig zijn met het bespreken van de debatten. Het is de bedoeling dat iedereen tot 24 oktober de kans krijgt om zich kandidaat te stellen en pas dan ga je kijken naar de aanpak van de debatten en de verdeling van de budgetten. Ik vind dat er openheid van zaken moet komen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen