Politiek7 nov '16 17:56

Oud-staatssecretaris Heemskerk: 'Monasch moet uit Kamer vertrekken'

Auteur: Mark Hulstein

Jacques Monasch moet zijn Kamerzetel opgeven en uit de Tweede Kamer stappen. Dat vindt oud staatssecretaris voor de PvdA, Frank Heemskerk.

Beeld: ANP/Hollandse Hoogte
Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Heemskerk: 'Hij heeft 2100 voorkeursstemmen gehaald. Ik vind het raar dat hij in de Tweede Kamer blijft zitten. Als je zo'n breuk hebt met je partij - nogmaals: wat verdrietig is - dan trek je je terug.' De oud-staatssecretaris meent dat Monasch in de Kamer zit 'omdat iedereen op de PvdA heeft gestemd, niet op Jacques Monasch'.

Monasch kondigde vandaag op de Amsterdamse Albert Cuyp Markt aan dat hij zijn lidmaatschap van de PvdA opzegt en uit de Kamerfractie stapt. Wel blijft hij zelf in de Tweede Kamer een zetel bezetten. De inmiddels oud-PvdA'er was het niet eens meer met de koers van de partij. Ook vindt hij dat de partij zich tegen niet-leden keert door ze niet mee te laten stemmen over de lijsttrekker. 'Nu de Partij van de Arbeid op dit pad verder gaat en zich afkeert van de kiezer en afkeert van de afspraak, zal ik het partijbestuur en het fractiebestuur laten weten dat ik met onmiddelijke ingang mijn lidmaatschap van de PvdA opzeg en mijn lidmaatschap van de Tweede Kamerfractie opzeg', zei Monasch.

'Als Jacques Monasch zo ontevreden is over alles wat er gebeurt en hij zich totaal niet meer thuisvoelt bij de PvdA, dat is jammer, maar dan moet hij ook écht opstappen', zegt Heemskerk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen