Politiek11 nov '16 21:25

Monasch overweegt eigen politieke partij

Auteur: BNR Webredactie

Jacques Monasch, die begin deze week opstapte bij de PvdA, overweegt een eigen partij op te richten. Dat bevestigt het Tweede Kamerlid na berichtgeving in de Volkskrant.

Binnen tien dagen wil Monasch een besluit nemen over een nieuwe partij. Hij voert naar eigen zeggen gesprekken met gelijkgestemden om te kijken of het mogelijk is nog voor de Tweede Kamerverkiezingen een politieke beweging op te richten.

In de Volkskrant zegt Monasch dat de nieuwe partij een conservatief linkse koers zou moeten gaan varen. Hij zegt zich te willen inzetten voor een beperking van het vrije verkeer van werknemers binnen de EU en een streng asielbeleid. Daarmee richt hij zich ook op mensen die nu op de PVV stemmen. 'Ik wil een partij met een sociaal hart en een gezond verstand.'

Monasch stapte maandag op bij de PvdA nadat hij zich had teruggetrokken voor de lijsttrekkersverkiezing bij die partij. Het partijbestuur wilde niet tegemoet komen aan een aantal eisen van Monasch, zoals het invoeren van een flitslidmaatschap zodat mensen buiten de partij mee konden stemmen en de kans om mee te schrijven aan het partijprogramma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen