Politiek19 nov '16 14:43Aangepast op 19 nov '16 15:15

Samson en Asscher botsen tijdens debat

Auteur: Noémi Prent

PvdA-lijsttrekkerskandidaten Diederik Samsom en Lodewijk Asscher hadden een aanvaring tijdens hun tweede debat in Tilburg om het lijsttrekkerschap. Asscher sloeg weer een harde toon over de arbeidsmigratie in de EU aan.

Foto: ANP
Foto: ANP

Samsom daarentegen concludeerde uiteindelijk dat de verschillen minder groot zijn dan ze lijken en denkt er 'samen wel uit te komen'. Asscher dreigde met het vrije verkeer van personen in de EU te stoppen als er geen einde komt aan de benadeling van Nederlandse werknemers, die het slachtoffer worden van concurrentievervalsing. Met zijn standpunt over arbeidsmigratie oogste hij boegeroep uit de zaal.

Harde toon

Na het eerste debat om het lijsttrekkerschap liet Samson al weten niet blij te zijn met de harde toon van zijn opponent. Maar Asscher vindt het van belang dat de wijziging van stijl en koers van de linkse partij zichtbaar wordt.

De strijd om het lijsttrekkerschap

De twee kandidaten lijken haaks op elkaar te staan en het gerommel omtrent het lijsttrekkerschap doet het vertrouwen van de kiezer geen goed. De PvdA heeft momenteel tien zetels. Toch liet Samson eerder weten de discussie nodig te vinden: 'Ik vind het een principiële kwestie, want ik vind het noodzakelijk dat je als leider niet als vanzelfsprekend jezelf opvolgt.'

Gerelateerde artikelen