Politiek24 dec '16 09:58Aangepast op 24 dec '16 15:22

Simons start eigen partij

Auteur: Karlijn Meinders

Sylvana Simons vertrekt bij DENK en start haar eigen politieke partij, Artikel 1 genaamd. Ze zegt zich niet te kunnen vinden in de stijl van DENK en dat ze niet genoeg door haar partijgenoten is gesteund toen ze werd bedreigd.

Image

'Sinds mijn aantreden bij DENK heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo'n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld', vertelt Simons aan de NOS.

Media-aandacht

DENK meldde de bedreigingen aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), die met maatregelen kwam. 'Voordat die maatregelen werden toegepast, werd mij al duidelijk dat DENK vooral bezig was met het vieren van de media-aandacht, en niet met mijn welzijn', vervolgde Simons.

In de Volkskrant zegt ze: 'In onze groepsapp reageerden ze 's avonds jubelend op de media-aandacht die de persconferentie genereerde. Maar Tunahan Kuzu heeft mij tot op de dag van vandaag niet gebeld en gevraagd hoe het met me gaat.'

Niet alleen tegen

Ook kon Simons zich niet meer vinden in de stijl van de partij, zegt ze in de Volkskrant 'DENK appelleert aan boosheid en gedijt bij polarisatie, maar biedt geen lonkend perspectief en toont geen leiderschap. Ik ben blij dat ze racisme op de politieke agenda hebben gezet, maar ik wil niet alleen maar tegen iets zijn'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen