Politiek24 dec '16 15:19

DENK verbaasd over vertrek Simons

Auteur: Karlijn Meinders

Binnen de politieke beweging DENK is met grote verbazing kennisgenomen van het vertrek van kandidaat-Kamerlid Sylvana Simons, één van de gezichten van de groep.

Foto: ANP
Foto: ANP

'Wij hebben dit via de media gehoord', laten de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk en kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan weten.

De drie zeggen ook verbaasd te zijn over de beweegredenen van Simons, die zich niet meer kan vinden in de koers van DENK. 'Wij hebben Sylvana Simons altijd de ruimte gegeven om samen met ons haar idealen te verwezenlijken', verklaren ze. DENK laat verder weten de afgelopen maanden goed met haar te hebben samengewerkt.

Juist wel steun

De beweging herkent zich niet in de kritiek van Simons dat ze zich te weinig gesteund voelde door de leiders van DENK, nadat een bedreigend filmpje over haar was verschenen. 'In roerige tijden hebben wij ons ingezet voor haar veiligheid. Wij hebben haar emotioneel ondersteund en financieel gesteund. Wij hebben het voor elkaar gekregen dat er passende beveiligingsmaatregelen voor haar werden getroffen.'

De partij benadrukt op de ingeslagen weg door te gaan en zich niet te laten verdelen. 'Juist in deze tijden moeten wij elkaar vasthouden om Nederland rechtvaardiger, gelijkwaardiger en eerlijker te maken'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen