Politiek29 dec '16 15:35

Broertjes: 'Zie mijzelf als een frontrunner'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Politici moeten zich empathischer opstellen en dichterbij de burgers staan. Daarvoor pleit Pieter Broertjes. Hij heeft zijn goede voornemens voor 2017 al bedacht. De burgemeester werkt aan ‘het nieuwe Hilversum’, waar een vuurwerkvrije zone een onderdeel van is.

Broertjes deelt vuurwerkbrillen uit. Foto: ANP.
Broertjes deelt vuurwerkbrillen uit. Foto: ANP.

 

En juist dat besluit, wat een lang conflict opleverde met vuurwerkhandelaar Johan Witbaard, is misschien niet even empathisch. ‘Mijn motief is om de overlast te verminderen en de veiligheid te bevorderen’, vertelt Broertjes over zijn besluit, waar hij een voorloper mee is. ‘Ik zie mijzelf wel als een frontrunner. We hebben in Hilversum nare dingen meegemaakt, dat is een motief om er harder in te gaan. De schade is het afgelopen jaar veel minder geworden’, beargumenteert Broertjes.

De burgemeester pleit voor meet empathie richting de burgers, maar neemt met de vuurwerkvrije zone juist een besluit die bij bepaalde groepen burgers juist tot onvrede leidt. ‘We moeten daar naar luisteren’, doelt Broertjes op de zogenaamde ‘boze witte mannen’. ‘Maar er moet toch een volgende fase zijn waarin we samen die ongemakken uit de samenleving bestrijden’, vervolgt hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen