Politiek1 jan '17 20:25Aangepast op 2 jan '17 07:17

ACP: politiek is aan zet

Auteur: BNR Webredactie

Na weer diverse incidenten tijdens de jaarwisseling roept politievakbond ACP de politiek op actie te ondernemen om geweld tegen hulpverleners tegen te gaan. Minister Van der Steur gaf op Twitter een steunbetuiging aan de hulpverleners, wat hem kwam te staan op een geërgerde reactie van een teamchef.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Tijdens de jaarwisseling werden op verschillende plekken hulpverleners gehinderd in hun werk. Zo werden agenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel bestookt met vuurwerk en raakte een agent in Den Haag zwaargewond na een aanrijding.

Volgens de politie is het aantal geweldsincidenten tegen agenten dit jaar gestegen. Er was bij de jaarwisseling 79 keer sprake van geweld tegen een agent, bij de vorige jaarwisseling was dat nog 59 keer. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp roept de politiek iets te doen tegen deze ontwikkeling: ‘Met alleen mooie woorden kom je er niet meer. De politiek moet nu echt actie ondernemen en ons de middelen bieden waar we iets mee kunnen. We zijn er nu echt klaar mee, de politiek is aan zet.’

Kritische tweets verwijderd

De politie heeft zondag tweets verwijderd waarin een teamchef zich kritisch uitliet over minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). De teamchef van politieteam Segbroek in Den Haag had op Twitter geërgerd gereageerd op een tweet waarin Van der Steur zijn waardering uitsprak over de inzet van de hulpdiensten tijdens oud en nieuw:

 

'Soms past het U meer om te zwijgen. Dat is Nu. Middelen om het werk te doen zijn ondermaats en geen politieke steun', twitterde de teamchef van Team Segbroek in een reactie. De Haagse politie laat weten dat het contact van agenten met de minister via de politiebonden en de leiding loopt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen