Politiek22 feb '17 19:14Aangepast op 23 feb '17 09:47

Jan Nagel (50Plus): 'Krol had AOW-plan beter moeten formuleren'

Auteur: BNR Webredactie

50Plus wil de AOW-leeftijd verlagen naar 65 jaar én wil dat het pensioen welvaartsvast blijft. Het is niet nodig om de AOW-uitkering dan te verlagen. Henk Krol had zich anders moeten verwoorden, zegt partijleider Jan Nagel.

Foto: ANP
Foto: ANP

Gisteren zei de partij dat het verlagen van de AOW-leeftijd prima kan. Het pensioen zal dan echter niet altijd kunnen meestijgen met het loon, dat moeten de ouderen dan voor lief nemen. De partij liet de mogelijkheid om de AOW-leeftijd te verlagen onderzoeken door de Universiteit van Tilburg.

Lees ook: Henk Krol had administratie voor lease-auto niet op orde

Partijleider Jan Nagel laat tegenover BNR weten dat Henk Krol de AOW-plannen anders had moeten formuleren. Er was grote verwarring over de uitspraken van Krol gisteren. 'Ik vind niet dat het op alle momenten goed is uitgelegd', zegt Nagel. 'Dat had Henk gisteren beter kunnen formuleren, dat vindt hij zelf ook. Dat is vandaag gecorrigeerd en morgen wordt het verder toegelicht', voegt de partijleider er aan toe.

Krol haalde gisteren hard uit naar de pers toen hem werd gevraagd naar het idee om de AOW-uitkering niet te laten stijgen. 'Als je zó gelijk krijgt en je krijgt dan dit soort negatieve vragen, dan is mij duidelijk aan welke kant jullie staan. En ik ben blij dat de mensen thuis wel snappen waar ik het over heb', zei Henk Krol gisteren.

'Als iemand erg druk is kan hij wel eens een verkeerde formulering maken. En dat is gebeurd. En dat wordt hersteld', zegt Nagel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen