Politiek23 feb '17 16:35Aangepast op 23 feb '17 17:05

Schippers: 'Wat Kuzu doet is onverantwoord'

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft fel uitgehaald naar Tunahan Kuzu van DENK. De lijsttrekker beweerde dat allochtone ouderen mogelijk eerder zouden sterven in het ziekenhuis door taalbarrières.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Dat zei hij in een video op Facebook. Schippers neemt het Kuzu kwalijk dat hij familieleden die de taal niet goed beheersen angst aanjaagt en dat hij een beroepsgroep wegzet alsof die niet te vertrouwen zou zijn. ‘Het is verkiezingstijd en je hebt aandacht nodig voor je partij, maar ik vind het echt een kwalijke zaak dat dit gebeurt’, reageert Schippers.

Lees ook: DENK: 'Artsen trekken sneller stekker eruit bij allochtonen'

Dat Kuzu naar eigen zeggen signalen zou hebben gekregen van een aantal artsen en medisch specialisten, doet daar niets aan af. ‘Je gaat mensen toch niet zomaar angst aanjagen?’, vraagt Schippers zich hardop af. ‘Dit soort verhalen hebben mij nooit bereikt. Ik heb ook contact opgenomen met de Inspectie en ook zij hebben dit soort signalen nooit gekregen. Hij is volksvertegenwoordiger en hij moet wel zijn verantwoordelijkheden kennen. Om in een samenleving waar al genoeg onrusten en angsten zijn deze berichten de wereld in te slingeren, vind ik echt onverantwoordelijk.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen