Politiek20 mrt '17 17:08

Zorgsector blij met Schippers als verkenner

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Het is geen toeval dat de zorgsector juist vandaag zijn Agenda voor de Zorg presenteert, want nu de formatie is begonnen is het ook tijd om zaken te doen. Een lange lijst aan zorgorganisaties komt met 7 voorstellen om de zorg de komende jaren te verbeteren.

Alexander Rinnooy. Foto: ANP.
Alexander Rinnooy. Foto: ANP.

Zo moet er geen verandering van het verzekeringsstelsel komen, zoals de SP wil. Ook zou er volgens de organisaties meer geld moeten komen en beter personeel. ‘Dit is het moment om een aanbod te doen’, vertelt D66 Eerste Kamerlid Alexander Rinnooy namens de zorgsector. ‘Wij constateren dat er grote tekorten ontstaan wat betreft deskundigheid en kwantiteit’, vervolgt hij.

Hoge verwachtingen

En dus moet er meer geld naar de sector. Hoe hoog dat bedrag moet worden, heeft Rinnooy nog niet berekend. ‘Het is te vroeg om over geld te praten. Er zijn prognoses over stijgende zorgkosten, dat moeten we heel scherp in de gaten houden.’ Dat voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers juist als verkenner is aangewezen, stemt Rinnooy tevreden. ‘Wij hebben haar met vreugde in die rol zijn verschijnen en we hebben hoge verwachtingen voor wat zij in onze richting kan betekenen’, besluit Rinnooy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen