Politiek31 mrt '17 15:24

Knot wil kabinetsformatie zonder geldsmijterij 

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Voer een stabiel financieel beleid en geef extra inkomsten niet meteen uit. Daarvoor pleitte president-directeur Klaas Knot van De Nederlandsche Bank bij de onderhandelaars van een nieuw kabinet.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Knot sprak anderhalf uur met de VVD, CDA, D66 en GroenLinks, maar wilde na afloop weinig kwijt over de inhoud van die gesprekken. ‘Ik heb nog een keer gewezen op het karakter van de Nederlandse economie: hollen en stilstaan. Het zou een goede zaak zijn als de begroting in de komende 4 jaar daar geen extra impuls aan gaat geven’, vertelt Knot. Of de onderhandelaars naar hem zullen luisteren, moet nog blijken. ‘het is veel te vroeg om dat nu vast te stellen. De sfeer was uitstekend, maar dat had ik niet anders verwacht’.

Buma en Rutte houden kaken op elkaar

Sybrand Buma en Mark Rutte wilden al helemaal niks kwijt over de gesprekken met Knot.  ‘We hebben gewoon goede gesprekken gehad’, zegt Buma. ‘Het is altijd nuttig om bij te praten’, vult Rutte aan. ‘Een kabinetsformatie is al ingewikkeld genoeg.’ Op de vraag of Rutte wil sparen of miljarden wil uitgeven, is hij duidelijk: ‘Ik ben van de VVD, dus die vraag kunt u zelf beantwoorden.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen