Politiek7 apr '17 15:13

AK-partij stuurt weer brieven naar Turkse Nederlanders

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Turkse Nederlanders hebben vandaag weer een brief op de deurmat gekregen van de AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

In de brief, die door premier Binali Yildrim is ondertekend, wordt gewezen op de ‘historische mogelijkheid’ om via een referendum het land ‘nog meer vrijheid, veelzijdigheid, welvaart en democratie te bezorgen’. Het is nog niet duidelijk hoeveel Turkse Nederlanders de brief hebben gekregen, maar de Turkse krant Cumhuriyet meldt dat de brief naar 2,9 miljoen Turken in het buitenland is verstuurd.

Afzender onbekend

Ook is het nog onduidelijk wie de brief heeft verstuurd. Als afzender staat het hoofdkantoor van de AK-partij in Ankara vermeld, maar de brief is in een blanco, Nederlandse envelop op de post gedaan. Mustafa Aslan zegt geen idee te hebben: ‘Zelf heb ik nog geen brief ontvangen, ik heb wel gehoord dat anderen een brief hebben gekregen. Wij weten van niets’, aldus de campagneleider van de Nederlandse AK-partij.

De brief bevat overigens geen expliciet stemadvies. Wel nodigt Yildrim Turken in het buitenland uit om mee te werken aan de ‘democratische strijd’ die Turkije momenteel voert. Bij de Turkse verkiezingen in 2015 kregen Turkse Nederlanders een soortgelijke brief in de bus, die veel commotie veroorzaakte. Uit nader onderzoek bleek destijds dat de AK-partij de adressenlijst van kiesgerechtigden kon kopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen