Politiek26 apr '17 15:51Aangepast op 26 apr '17 19:15

VVD-voorzitter legt rookgordijn aan

Auteur: Jeroen Stans

Bij de VVD wijst iedereen naar partijvoorzitter Henry Keizer voor vragen over diezelfde partijvoorzitter. Keizer ligt onder vuur, hij heeft volgens het journalistieke onderzoeksplatform Follow the Money niet integer gehandeld bij een zakelijke deal in 2012.

Foto: ANP
Foto: ANP

Hij zou samen met drie partners voor een schijntje eigenaar zijn geworden van uitvaartbedrijf De Facultatieve, terwijl dat bedrijf tientallen miljoenen waard was. Keizer zelf ontkende eerder de aantijgingen en zegt niets fout te hebben gedaan.

De VVD zit met de kwestie in de maag. Dat de partijvoorzitter wordt beticht van niet integer handelen is slecht voor het imago. Maar het is juist Henry Keizer die bij de VVD korte metten wilde maken met integriteitsschandalen. En daar waren er de afgelopen jaren veel van binnen de partij.

VVD bewindspersonen willen op dit moment hun vingers niet branden aan de rel rond hun voorzitter. Minister Henk Kamp: 'Het lijkt mij heel goed om eerst eens naar Keizer te luisteren, voor daar commentaar op te leveren.' VVD-minister en prominent Edith Schippers verwijst ook naar Keizer zelf en roept hem op duidelijkheid te geven: 'Ik vind dat de partijvoorzitter eerst maar eens antwoord moet geven op vragen die u eventueel heeft.'

Maar Keizer zelf is minder happig. Vrijdagochtend om half tien zou hij aan 'enkele geselecteerde journalisten' uitleg op het hoofdkantoor van De Facultatieve geven,liet zijn woordvoerder weten. Vijf media waren volgens hem 'persoonlijk' uitgenodigd. BNR Nieuwsradio was niet welkom. Maar vanavond maakte De Facultatieve bekend toch te kiezen voor het uitbreiden van het aantal genodigden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen