Politiek1 jul '17 11:04

Teeven ziet af van Raad van State

Auteur: Noémi Prent

Oud-staatssecretaris Fred Teeven gaat niet langer op voor een aanstelling bij de Raad van State. Hij ziet van zijn kandidatuur af, bevestigen ingewijden na berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

Op de voordracht van de VVD'er was veel kritiek. Bij de zelfverklaarde 'crimefighter' zou de rechtsstaat niet in goede handen zijn. De Raad van State is een belangrijke adviseur van regering en parlement en de hoogste bestuursrechter van het land.

De Groene

Toen de Groene Amsterdammer in mei uit Teevens mond optekende dat hij als staatssecretaris bezuinigde op de rechtsbijstand voor arme verdachten zodat zij sneller achter de tralies zouden belanden, leek dat de doodssteek voor zijn kandidatuur.Teeven zegt onjuist geciteerd te zijn door de Groene Amsterdammer. Eerder zou hij onderzocht hebben of juridische stappen mo gelijk zijn. Tot op heden heeft het opinieblad niets van hem vernomen.

Teevendeal

De 58-jarige Teeven moest twee jaar geleden als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie aftreden in de nasleep van de zogenoemde Teevendeal. De Kamer verweet hem informatie te hebben achtergehouden over een schikking met een topcrimineel die hij in de jaren negentig als officier van justitie had getroffen. Na zijn aftreden zat hij tot de verkiezingen van afgelopen maart voor de VVD in de Tweede Kamer.

Teeven wilde zaterdag niet reageren.

Lees ook: Teeven onderzoekt juridische stappen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen