Politiek22 sep '17 14:33

Grote steden willen partner van kabinet zijn

Auteur: Jeroen Stans

De vier grote steden hebben er bij de formerende partijen op aangedrongen goed samen te werken in de toekomst. De burgemeesters werden vanochtend bijgepraat over woningbouw, veiligheid, integratie, openbaar vervoer en energietransitie.

(VLNR) Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Pauline Krikke van Den Haag, locoburgemeester Kajsa Ollongren  van Amsterdam, en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht.
(VLNR) Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Pauline Krikke van Den Haag, locoburgemeester Kajsa Ollongren van Amsterdam, en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. ( ANP)

Volgens de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is het in het belang van de steden en het nieuwe kabinet om goed samen te werken over die onderwerpen. 'We willen graag ruimte hebben om straks met elkaar concrete afspraken te maken over de verdeling van de taken en de rekening.'

Onlangs had Aboutaleb nog forse kritiek op de werkwijze van de formerende partijen. Volgens hem houden zij teveel informatie geheim en zitten ze opgesloten in een Haagse ivoren toren. Voor en na het gesprek was de burgemeester een stuk milder, maar ook minder spraakzaam over wat er binnen is besproken. 'Of de onderhandelende partijen meer aan u willen vertellen, dat moet u niet via mij willen hebben.'

Gerelateerde artikelen