Politiek25 okt '17 14:24

Wilders wil benoeming Grapperhaus voorkomen

Auteur: Jeroen Stans

Geert Wilders wil de benoeming van Ferdinand Grapperhaus tot minister van Justitie en Veiligheid voorkomen. En als dat niet lukt, wacht de CDA'er in het debat over de regeringsverklaring van volgende week al een motie van wantrouwen.

Volgens Wilders is die motie 'onvermijdelijk.' De PVV-leider is boos op Grapperhaus, omdat de beoogd minister van Justitie twee jaar geleden in een blog schreef dat jihadisten moeten kunnen terugkeren. Grapperhaus wil met hen in debat, vindt dat hun nationaliteit niet moet worden afgepakt en dat jihadisten na hun berechting 'genade' moet worden gegeven. Wilders: 'Ik wil geen minister van Justitie die genade toont voor mensen die geen genade voor ons tonen.'

Andere rol

Grapperhaus reageerde eerder deze week na zijn gesprek met formateur Rutte op zijn uitspraken in zijn blog. ‘Ik ga nu als bewindspersoon aan de slag, dat is een andere rol. En u mag mij als bewindspersoon altijd op mijn verantwoordelijkheden afrekenen en aanspreken.’ Maar voor Wilders is dat niet genoeg. 'Hij zal nu anders praten, maar hij vindt het nog steeds.' Grapperhaus is volgens Wilders 'eerder een gevaar voor onze veiligheid' dan minister van Justitie en Veiligheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen