Politiek15 nov '17 15:57

Vlag Tweede Kamer ‘een lullig dingetje’

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse vlag in de Tweede Kamer houdt heel wat Twitteraars bezig. Het kaasprikkertje, zoals de vlag door mensen op Twitter ook wel wordt genoemd, moet het symbool zijn van onze natie. Maar vlaggendeskundige Jos Poels vindt ‘t maar ‘een lullig dingetje’.

Nederlandse vlag in Tweede Kamer
Nederlandse vlag in Tweede Kamer (ANP BART MAAT)

SGP-leider Van der Staaij en PVV-leider Wilders stelden de komst van de vlag voor. Zij vinden dat de nationale driekleur ‘een mooie en duidelijke functie heeft als symbool van de natie’.

Erg klein

Jos Poels, auteur van boeken over vlaggen zoals Illustrated Guide to Flags en Hoog in top, vindt dat de vlag wel erg klein is uitgevallen. ‘In zo’n grote ruimte als de Tweede Kamer, is ’t maar een lullig dingetje.’ Hij heeft ook kritiek op de materiaalkeuze. Volgens hem is er voor een on-Nederlands materiaal gekozen dat erg glimt. ‘Het lijkt alsof ze de vlag van de Verenigde Staten hebben willen kopiëren. En dan hebben ze extra hun best gedaan om hem nóg mooier te maken.’

De tip van Poels: laat een nieuwe maken. Hij is van mening dat de Tweede Kamer veel beter een normale vlag kan kopen bij een Nederlandse vlaggenfabriek. De huidige vlag heeft honderd euro gekost. ‘Voor minder geld kun je een mooiere en grotere vlag bestellen’, aldus Poels.

Twitteraars weten in ieder geval wel raad met de vlag in de Tweede Kamer,


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen