Politiek14 nov '17 16:17

Tweede Kamer heeft eindelijk zijn vlag

Auteur: BNR Webredactie

Jesse Klaver opperde nog om ook de Europese vlag er te laten wapperen, maar dat ging velen toch een stapje te ver. Daarom staat hij er nu helemaal alleen voor: de Nederlandse driekleur die Kamervoorzitter Khadija Arib vanaf nu in de rug dekt tijdens vileine vragenuurtjes en daverende debatten in de Tweede Kamer.

(ANP BART MAAT)

Daar staat 'iedan, pontificaal geplaatst tegen de kille, grijze, stenen achterwand: de vlag die op voorstel van Kees van der Staaij vanaf nu figureert bij alle debatten inde vergaderzaal van de Tweede Kamer. De SGP-leider verwees bij het indienen van zijn voorstel naar de parlementen van vele andere landen waar de nationale vlagal hangt: 'Bijna geen land heeft het niet.' Zijn voorstel werd door vrijwel alle partijen overgenomen. De Nederlandse vlag kan in de vergaderzaal volgens Van der Staaij een mooie en duidelijke functie vervullen als symbool van de natie.

Het voorstel van de SGP, twee weken geleden tijdens het debat over de regeringsverklaring, werd mede ingediend door de PVV. Partijleider Geert Wilders laat weten 'ontzettend trots' te zijn dat onze nationale driekleur 'als teken van onze nationale identiteit nu in ons parlement zichtbaar wordt'. Ook aan de fanatieke volgers ging het verschijnen van de vlag niet onopgemerkt voorbij,getuige het rumoer op Twitter. Niet iedereen bleek dolenthousiast over de allure van de driekleur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen