Politiek21 nov '17 22:11Aangepast op 22 nov '17 13:41

Huisvesting arbeidsmigranten thema bij tussentijdse verkiezingen

Auteur: BNR Webredactie

In Friesland en Groningen zijn in een aantal gemeenten vandaag gemeenteraadsverkiezingen. Een belangrijk thema is de huisvesting van arbeidsmigranten voor seizoenswerk, die op weerstand stuit van de bevolking.

Nu de economie aantrekt en werkgevers in toenemende mate een beroep doen op buitenlandse werknemers, blijkt de huisvesting een belangrijk knelpunt, zegt Wim Reedijk, directeur van het Expertisecentrum Flexwonen, dat zich bezighoudt met deze vestigingsproblematiek. Hoewel de buitenlandse werknemers over het algemeen graag naar Nederland komen, wordt hun komst naar Nederland er flink door belemmerd en dat is een forse aderlating voor het bedrijfsleven.

Overigens is het huisvestingsprobleem niet uitsluitend voorbehouden aan seizoenarbeiders, zegt Reedijk. 'Huisvesting moet vaak snel toegankelijk zijn - als mensen hier voor een bepaalde tijd naartoe komen, hebben ze geen tijd om te wachten tot er een keer woonruimte beschikbaar is. Bewoners hebben daar vaak bezwaar tegen, al zijn er ook in de gemeenten zelf vaak de nodige belemmeringen huisvesting te realiseren.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen