Politiek24 nov '17 12:47Aangepast op 24 nov '17 14:31

'Hoe leuk is dat: op de achterbank bij Fred'

Auteur: BNR Webredactie

Als je in een Connexxion-bus stapt, kan het zomaar gebeuren dat je Fred Teeven achter het stuur aantreft. Ministers en VVD-partijgenoten Cora van Nieuwenhuizen en Sander Dekker zien het hem zo doen.

Teeven is sinds kort parttime buschauffeur bij Connexxion in de regio Haarlem. In De Telegraaf zegt hij dat hij het 'fantastisch' vindt. Teeven moest samen met zijn minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in 2015 het veld ruimen in de nasleep van de zogenoemde Teevendeal. De Kamer verweet hem informatie te hebben achtergehouden over een schikking met een topcrimineel die hij in de jaren negentig als officier van justitie had getroffen.

'Ongelooflijk stoer'

'Hartstikke leuk', oordeelt minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. 'Ik denk dat hij heel leuke gesprekken heeft met alle passagiers, dus ik wens hem er veel succes bij.'

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is onder de indruk van Teevens opmerkelijke carrièreswitch. 'Ik vind het ongelooflijk stoer dat iemand niet werkloos thuis gaat zitten, maar zegt: ik vind het leuk om op de bus te zitten en ik ga rijden. Ik zie het hem ook wel doen: een potige kerel, die houdt de orde en rust in de bus.'

Naast zijn chauffeursbaan (anderhalve dag per week) runt Teeven ook een particulier recherchebureau, dat zich onder meer bezighoudt met reputatiemanagement en voorkomen van cybercrime.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen