Politiek4 dec '17 16:49Aangepast op 4 dec '17 17:52

Kinderen voortaan de baas?

Auteur: Eline Klaver

D66 wil een speciaal Vragenuurtje voor kinderen. Volgens de partij moeten kinderen een keer per jaar de kans krijgen om hun vraag te stellen aan een minister.

(ANP Koen van Weel)

'Veel kinderen hebben het gevoel dat ze niet gehoord worden,' zegt het jongste Kamerlid van D66, Rens Raemakers. Uit onderzoek van het ministerie voor Jeugd en Gezin blijkt dat 90 procent van de Nederlandse kinderen het gevoel heeft dat zijn of haar mening niet op prijs wordt gesteld door de wereldleiders.

Kamerdag

Raemakers wil het jaarlijkse kindervraaguurtje graag op een Kamerdag doen om kinderen de echte politieke sfeer te laten proeven. 'Kinderen kunnen dan vragen stellen aan de ministers en krijgen zo de maximale aandacht van iedereen.' Bovendien kunnen jongeren beter de problemen benoemen die in hun leven spelen dan volwassenen. 'Wij denken altijd aan kinderarmoede en pesten op scholen. Maar misschien zijn er dingen die kinderen naar voren kunnen brengen waar wij helemaal niet aan denken.' Op deze manier raken kinderen en jongeren hopelijk meer betrokken bij de politiek.

Meerderheid

Tot nu toe heeft D66 nog net geen meerderheid in de Tweede Kamer bij elkaar gesprokkeld: CDA, PvdA, SP en GroenLinks doen mee, goed voor in totaal 75 zetels. Wie het plan aan een meerderheid helpt, is nog de vraag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen