Politiek14 dec '17 19:16Aangepast op 14 dec '17 19:47

'PVV gaat het anders doen dan Leefbaar'

Auteur: Marjan van den Berg

Geert Wilders heeft zijn man gevonden voor de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Géza Hegedüs gaat de lijst trekken.

PVV-leider Geert Wilders met lijsttrekker Géza Hegedüs (R) en de nummer twee, Marjan Goncalvez
PVV-leider Geert Wilders met lijsttrekker Géza Hegedüs (R) en de nummer twee, Marjan Goncalvez (Foto: Martijn de Rijk (BNR))

Wilders presenteerde de oud-militair vandaag op het plein voor de Essalam Moskee in Rotterdam-Zuid. Wilders verwacht veel van de totaal onervaren politicus. 'Het is iemand die geen politieke ervaring heeft en toch met stip de lijst gaat aanvoeren voor de PVV.'

De hoofdpunten van het PVV-programma? Hegedüs: 'Dat Rotterdam weer van de Rotterdammers wordt, dat de islamisering, wat we hier achter ons zien, stopt, dat dat afgelopen is, dat de Rotterdammer weer veilig over straat kan.' De grote tegenstander: Leefbaar Rotterdam. 'Leefbaar heeft dit allemaal toegelaten', zegt de kersverse lijsttrekker, 'ondanks alle woorden, maar geen daden. De PVV gaat dat anders doen.'

Het scheelde niet veel of de show werd gestolen door de partij DENK, die ook op het plein verscheen. Partijleider Tunahan Kuzu van maakte de Rotterdamse kandidatenlijst van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen bekend.

DENK
DENK (Foto: Martijn de Rijk (BNR))

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen