Politiek3 feb '18 10:54Aangepast op 3 feb '18 16:41

Thierry Baudet doet aangifte tegen Ollongren

Auteur: BNR Webredactie

Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie, doet aangifte van smaad en laster tegen minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Ollongren zelf vindt het logischer om in debat te gaan.

Ollongren betichtte Baudet gisteravond in een lezing van het betrekken van ras in het politieke debat. Zo weigerde hij een omstreden uitspraak van zijn Amsterdamse partijgenoot Yernaz Ramautarsing te veroordelen.

'Het staat Thierry Baudet uiteraard vrij om aangifte te doen. Maar logischer zou zijn dat hij het politieke debat aangaat. Daar sta ik voor open.' Dat laat Ollongren weten via haar woordvoerder.

'De nieuwste afsplitsing van het populisme gaat verder waar Wilders ophoudt', zei Ollongren in een lezing in Nijmegen. 'De partij van Baudet lijkt geobsedeerd te zijn door één van de weinige taboes waar ik als progressieve liberaal aan hecht: het praten over rassen in het politieke debat.'

Ze hekelde dat FVD-leider Thierry Baudet deze week geen afstand nam van de uitspraak van een partijgenoot dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zouden zijn dan andere rassen. 'Zo laat hij het dus onweersproken als zijn partijgenoten openlijk discrimineren op basis van ras.'

De uitspraken van Yernaz Ramautarsing, de nummer twee op de kandidatenlijst van FVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, hebben ertoe geleid dat D66, GroenLinks en de PvdA niet meer willen samenwerken met FVD na de verkiezingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen