Politiek9 feb '18 13:27Aangepast op 9 feb '18 16:06

Hoekstra 'laat toezichthouders hun rol spelen' bij ABN AMRO

Auteur: Wesley Schouwenaars

Minister Wopke Hoekstra van Financiën gaat volgende week opnieuw in gesprek over de bestuurscrisis bij ABN AMRO. Hij noemt het vertrek van president-commissaris Olga Zoutendijk bij de bank 'ongelukkig'.

Hoekstra bevestigt, naar aanleiding van de berichtgeving van het Financieele Dagblad, dat de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank onderzoek doen naar het functioneren van de hele raad van commissarissen van de bank. Verder wil de minister er niet veel over kwijt. 'Zij doen onderzoek, maar daar wordt ik als aandeelhouder dan weer niet over geïnformeerd, dus daar wil ik de toezichthouders verder hun rol laten spelen.'

Dinsdag ontving Hoekstra al delegaties van NLFI (aandeelhouder namens de staat) en de raad van commissarissen 'om te bespreken wat dit betekent en wat nu verder'. Volgens de minister ziet iedereen dat het 'voor de stabiliteit van de bank van groot belang is dat er snel een nieuwe president-commissaris komt'. Er is afgesproken dat het gesprek volgende week wordt vervolgd.

Gerelateerde artikelen