Politiek22 mrt '18 12:29Aangepast op 22 mrt '18 16:35

Zelfmoordpoging activist in Kamer

Auteur: BNR Webredactie

In de Tweede Kamer is een debat over georganiseerde criminaliteit stilgelegd, nadat er commotie was ontstaan op de publieke tribune.

Politieagenten bij de plenaire zaal van de Tweede Kamer, nadat een bezoeker van de publieke tribune  is gesprongen of gevallen.
Politieagenten bij de plenaire zaal van de Tweede Kamer, nadat een bezoeker van de publieke tribune is gesprongen of gevallen. ( ANP)

Verslaggever Laurens Boven hoorde van een aantal Kamerleden dat een man probeerde zelfmoord te plegen door zich op te hangen aan de rand van de publieke tribune. De man werd op een vergadertafel in de plenaire zaal neergelegd. Daarna is hij door hulpverleners afgevoerd op een brancard. Hoe het met hem is, is niet duidelijk.

De zaal werd ontruimd. Kamerleden die het zagen gebeuren, zijn zeer aangeslagen. De staf van de Tweede Kamer wilde in eerste instantie niet meer kwijt dan dat er 'een incident bij de publieke tribune in de plenaire zaal' is geweest en dat hulpdiensten ter plaatse zijn. Kamervoorzitter Arib wilde er niet meer over kwijt dan dat er hulp is geboden en dat het een incident was dat overal kan gebeuren.

Verschillende media zeggen op basis van getuigen dat het gaat om een activist uit Groenlo. De man kampeerde al vier weken voor de deur van de Tweede Kamer, om aandacht te vragen voor de legalisering van softdrugs.

Mocht je zelf hulp nodig hebben, dan kun je terecht bij de Stichting 113Online via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113online.nl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen