Politiek17 okt '18 08:37Aangepast op 17 okt '18 11:25

'Het D-woord is het W-woord geworden'

Auteur: BNR Webredactie

De dividendkwestie heeft de relatie tussen coalitie en oppositie flink verslechterd. Premier Rutte kreeg er in het laatste debat weer stevig van langs. Hij heeft gegokt en verloren, meent de oppositie. Een motie van wantrouwen van Geert Wilders, die werd gesteund door verschillende oppositiepartijen - waaronder de PvdA, haalde het niet.

Volgens politiek commentator Laurens Boven is niet zozeer de motie van wantrouwen opmerkelijk, maar veel meer dat die ook door de PvdA gesteund werd. 'Asscher was heel fel, er is politieke schade en die zal blijven'. Vooral het feit dat Rutte tegenstanders van de afschaffing van de dividendbelasting aanwreef 'onverantwoorde risico's met de economie' te nemen, wordt hem zwaar aangerekend. De oppositie wilde dat hij die woorden terugnam, Rutte weigerde en betoogde dat hij andere maatregelen heeft genomen die die economische risico's verkleinen. Dat de winstbelasting verder omlaag gaat, is ook tegen het zere been van de oppositie, volgens Jesse Klaver is het 'D-woord veranderd in het W-woord'. Asscher vraagt zich af wat zwaarder weegt voor het landsbestuur: een sms-je van Polman of de Tweede Kamer?

2018-10-16 23:29:09 DEN HAAG - Lodewijk Asscher (PvdA) licht zijn steun voor de motie van wantrouwen tegen premier Rutte toe na afloop van het kabinetsbesluit om de dividendbelasting te behouden. ANP REMKO DE WAAL
2018-10-16 23:29:09 DEN HAAG - Lodewijk Asscher (PvdA) licht zijn steun voor de motie van wantrouwen tegen premier Rutte toe na afloop van het kabinetsbesluit om de dividendbelasting te behouden. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen