Politiek2 jan '19 14:48

Toppers en Floppers uit de politiek

Auteur: BNR Webredactie

In iedere sector heb je ze: de toppers en de floppers. 2018 kende veel succesverhalen, maar er mislukte ook behoorlijk wat. BNR zet ze op een rij, met behulp van onze vaste duiders. Vandaag duiken we de politiek in met politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Volgens Van Leeuwen lukte maar bar weinig vorig jaar in Den Haag. Hoogtepuntje is Wiebes' besluit om van het gas af te gaan - 'een moeilijke en moedige beslissing. Grote maatschappelijke ophef en Wiebes die vanuit het niets de stekker eruit trekt.' Wat ging niet goed? Er is heel erg veel mislukt: de dividendbelasting ('een fiasco'), schandalen bij de VVD, een jokkende Halbe Zijlstra, Stef Blok die Suriname schoffeert en last but not least: het mislukte pensioenakkoord.

2018-10-16 22:02:01 DEN HAAG - Premier Mark Rutte tijdens het debat over het kabinetsbesluit om de dividendbelasting te behouden. ANP REMKO DE WAAL
2018-10-16 22:02:01 DEN HAAG - Premier Mark Rutte tijdens het debat over het kabinetsbesluit om de dividendbelasting te behouden. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen