Politiek21 jan '19 12:09

Kabinetscrisis dreigt over kinderpardon

Auteur: BNR Webredactie

De ChristenUnie zet vandaag druk op de coalitie naar aanleiding van het Kinderpardon. De partij wil dat het kabinet onmiddelijk stopt met het uitzetten van kinderen. In het coalitieakkoord staat dat er niets veranderd wordt aan het kinderpardon. 'Dit lijkt de wraak van de christenen te zijn', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen, omdat VVD-fractieleider eerder dreigde het kabinet te laten klappen over het klimaatakkoord

Dijkhoff zegt dat hij zich aan het coalitieakkoord vast wil houden, en dus niets wil veranderen aan hoe het kinderpardon werkt. 'Als ze iets te melden hebben dan hoor ik het zo,' zegt hij.

Het gaat om drie- à vierhonderd kinderen in Nederland die wachten op een pardon om niet uitgezet te worden. D66 wilde het kinderpardon al versoepelen, en dit weekend draaide het CDA opeens: de partij wil nu ook meer kinderen in Nederland laten blijven - anders dan tijdens de kabinetsformatie.

'We moeten nu snel om tafel om duidelijkheid te scheppen voor die kinderen ', zegt Joël Voordewind, Kamerlid voor de ChristenUnie. Volgens hem moeten er geen kinderen uitgezet worden tijdens de onderhandelingen over het pardon.

Samen met Nemr, Dennis en Maksim, drie kinderen uit de #BOOS-documentaire Terug Naar Je Eige Land, biedt BNN-presentator Tim Hofman bijna 250.000 handtekeningen die hij heeft verzameld voor een ruimer kinderpardon aan bij de Tweede Kamer.
Samen met Nemr, Dennis en Maksim, drie kinderen uit de #BOOS-documentaire Terug Naar Je Eige Land, biedt BNN-presentator Tim Hofman bijna 250.000 handtekeningen die hij heeft verzameld voor een ruimer kinderpardon aan bij de Tweede Kamer. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen