Politiek21 jan '19 16:28

Elk weekend ruzie in het kabinet: Dijkhoff houdt vast

Auteur: BNR Webredactie

Nadat VVD-leider Klaas Dijkhoff vorige week dreigde het kabinet te laten klappen over het klimaatakkoord, was er vandaag onenigheid in de coalitie over het kinderpardon. Elk weekend een nieuwe rel?

Het kinderpardon is al lang een pijnlijk punt in de coalitie. ChristenUnie en D66 waren al lang voor versoepeling. Maar nu het CDA dit weekend van inzicht veranderde en ook een versoepeling wil, kwam de ChristenUnie met de eis om per direct een stop te zetten op uitzettingen van kinderen. Maar de VVD houdt vast: volgens fractieleider Klaas Dijkhoff wordt er niets veranderd aan het regeerakkoord.

Dijkhoff reageerde bijzonder laconiek op de voorstellen van coalitiegenoten: 'Ik was net lekker een muziekje aan het luisteren.' Het klonk volgens politiek verslaggever Sophie van Leeuwen alsof het hem niet zoveel kon schelen. 'Het CDA is tot een ander inzicht gekomen. Dat mag. Ik ben niet tot een ander inzicht gekomen.'

Het relletje lijkt inmiddels gesust: de breuken in de coalitie zijn voorlopig even gelijmd. De ChristenUnie en D66 willen nu een 'denkpauze' en er moet een debat komen in de Tweede Kamer.

( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen