Politiek8 mrt '19 06:55

Provinciale verkiezingen van start met tv-debat

Auteur: BNR Webredactie

Gisteren was het eerste landelijke tv-debat voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. De acht deelnemende politieke leiders spraken nauwelijks over provinciale thema's. De commentatoren tekenden evenwel geen historische momenten op. Het debat verliep lang niet altijd zoals het de bedoeling was omdat de politici zich niet altijd iets van de opzet aantrokken.

Zo stond Klaas Dijkhoff een deel van zijn spreektijd af aan Rob Jetten en weigerde PvdA-leider Asscher mee te discussiëren over de stelling over de bescherming van Nederlandse tradities. Hij vond het niet zinnig om zich te mengen in een verhitte discussie over vuurwerk, Zwarte Piet en andere volksgebruiken - die hebben niets te maken met de Provinciale Statenverkiezingen, zei Asscher. Grote afwezige waren provinciale onderwerpen. Dat krijg je als je landelijke politici uitnodigt.

2019-03-07 22:18:22 AMSTERDAM - Fractievoorzitters (VLNR) Thierry Baudet (FvD), Sybrand Buma (CDA), Klaas Dijkhoff (VVD), Rob Jetten (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Geert Wilders (PVV), Lodewijk Asscher (PvdA) en Lilian Marijnissen (SP) in de pauze van het RTL Verkiezingsdebat in de Rode Hoed. ANP BART MAAT
2019-03-07 22:18:22 AMSTERDAM - Fractievoorzitters (VLNR) Thierry Baudet (FvD), Sybrand Buma (CDA), Klaas Dijkhoff (VVD), Rob Jetten (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Geert Wilders (PVV), Lodewijk Asscher (PvdA) en Lilian Marijnissen (SP) in de pauze van het RTL Verkiezingsdebat in de Rode Hoed. ANP BART MAAT ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen