Politiek21 mrt '19 13:14Aangepast op 21 mrt '19 15:40

Dijkhoff: 'VVD wil met iedereen samenwerken'

Auteur: BNR Webredactie

De VVD is bereid met iedere partij in de Eerste Kamer samen te werken die zich constructief opstelt, zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Volgens Dijkhoff kan de VVD samenwerken met iedere partij die zich constructief opstelt. Het zal vooral over de inhoud gaan, de VVD bekijkt per wetsvoorstel welke partij wil meepraten of niet. Dijkhoff zet niet in op een vaste gedoogpartner uit de oppositie, waarmee permanent zaken wordt gedaan.

'Het is goed om de samenleving te laten zien dat je het open gesprek met iedereen voert, met alle partijen die dat willen. Je laat die partijen ook kleur bekennen, of ze verantwoordelijkheid willen nemen', zegt Dijkhoff. Eerder zei D66-voorman Rob Jetten dat Forum voor Democratie met zijn eisen zichzelf uitgesloten heeft van samenwerking met het kabinet in de Eerste Kamer. Partijleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie zei dat de coalitie in de Eerste Kamer steun zal zoeken op links én rechts hoewel hij erbij vermeldde dat samenwerking met deze partij rond het klimaatakkoord 'heel moeilijk' zal worden.

2019-03-21 13:38:25 DEN HAAG - Klaas Dijkhoff (VVD) in gesprek met de pers voorafgaand aan een fractievergadering van de VVD, een dag na de verkiezingen voor de Provinciale Staten. ANP BART MAAT
2019-03-21 13:38:25 DEN HAAG - Klaas Dijkhoff (VVD) in gesprek met de pers voorafgaand aan een fractievergadering van de VVD, een dag na de verkiezingen voor de Provinciale Staten. ANP BART MAAT ( ANP)

LUISTER OOK: Is verkiezing Forum een ruk naar rechts. Ja of nee?

LUISTER OOK: Kan Forum alle zetels wel vullen?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen