Politiek11 apr '19 13:40

FNV weigert water bij de wijn te doen voor kabinet in pensioen- en AOW-discussie

Auteur: Judith Laanen

Het overleg over de pensioenen en de AOW-leeftijd zit nog altijd muurvast. Vakbond FNV vindt dat het kabinet nu toch echt aan zet is en weigert water bij de wijn te doen. 'Er ligt een brief bij het kabinet met een ultimatum, het is nu aan het kabinet om de eerste stap te zetten', zegt FNV-voorzitter Han Busker in BNR Zakendoen. De vakbond vindt dat het kabinet te weinig structurele oplossingen heeft geboden.

Lees ook: Koolmees zoekt steun voor hervatten pensioenonderhandelingen

Volgens Busker is er geld genoeg in Nederland en is het een keuze van het kabinet om dat geld niet aan een groot maatschappelijk probleem te besteden. Busker wil dat het kabinet nog eens goed na moet denken of ze dat niet toch willen doen: 'Alle partijen zijn het met ons eens dat het systeem zoals we het nu hebben niet overeind kan blijven. We zijn te vaak met het kabinet tot overeenstemming gekomen in het verleden, dat erna bleek dat de toezeggingen niet bikkelhard waren.'

FNV-voorzitter Han Busker spreekt op de Dam tijdens de landelijke actiedag voor een goed pensioen. Vakbonden eisen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar.
FNV-voorzitter Han Busker spreekt op de Dam tijdens de landelijke actiedag voor een goed pensioen. Vakbonden eisen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66 jaar. ( ANP)

Gerelateerde artikelen