Politiek17 mei '19 11:31Aangepast op 17 mei '19 15:06

Denk-leider Kuzu weer vrij

Auteurs: BNR Webredactie en Judith Laanen

Minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking meldt dat Denk-fractievoorzitter Tunahan Kuzu staande is gehouden in de buurt van de Tempelberg in Jeruzalem. Waar exact is niet bekend. 'Zijn paspoort en telefoon zijn gedurende een uur ingenomen, hij is zelf niet gearresteerd maar blijven wachten op de teruggave van zijn telefoon en paspoort.' Kuzu is inmiddels weer op vrije voeten, volgens Kaag.

Denk meldde vanochtend op Twitter de arrestatie van fractievoorzitter Tunahan Kuzu in Jeruzalem Tijdens een werkbezoek in de Israëlische stad werd Kuzu volgens zijn woordvoerder ‘door een grote groep zwaar gewapende soldaten meegenomen’ toen hij richting de Al-Aqsamoskee liep.

In een tweet van de partij is te zien hoe Kuzu wordt aangesproken door Israëlische militairen, terwijl hij een Palestijnse vlag bij zich draagt. De vlag is niet terug gegeven. Minister Kaag heeft 'geen helder antwoord kunnen krijgen' of het wel of niet verboden is om met de vlag rond te lopen en zegt dat er nog wordt uitgezocht of dat mag. 'Het is meestal wel dat het als gevoelig wordt ervaren, vrijdag is een gebedsdag. Het is zoiets waar men vaak op let dat er niets gebeurt dat de gemoederen verder zal doen aanwakkeren.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen